top of page

Trots utländsk examen i biomedicinsk analys blev det inte lätt för Zyinb Elkarimi att hitta arbete

-Det var krångligt: värdering av mina betyg, svensk legitimation för att få utföra mitt arbete, dokumenterat tillräckliga kunskaper i svenska och engelska krävdes för nästan allt…det var mycket säger Zyinb.

-Bara tanken på att flytta med familjen till annan stad för lång tilläggsutbildning som medicinsk analytiker… det blev för mycket. Efter flera år utan arbete, pandemin som satte stopp för flera jobb och några barnafödslar så blev lösningen att komma in i Arbetsförmedlingens jobb- och utvecklingsgaranti samt programmet rusta och matcha.

-Jag började söka leverantör på Facebook och googlade - och så hittade jag Trimtab som har fått bra betyg. Zyinb Elkarimi blev tilldelad en handledare som hon fick bra kontakt med. -Jättesnäll kvinna, hon är bra på allt. Jag fick bra stöd under våra träffar och fina tips om hur man ska hantera arbetsgivare under och efter intervjuer. Zyinb kom till intervju på bland annat hotell men fick inte jobbet. Bara några veckor senare öppnade sig möjligheten till ett nytt arbete genom Trimtab.

-I dag har jag ett längre vikariat som vårdbiträde inom Umeå kommun. Jag hoppas att jag får fortsätta och inte blir ersatt av någon med lite högre utbildning inom vården. Jag trivs bra, det är viktigt att ta hand om andra människor. Jobbet som medicinsk analytiker eller labbassistent får nog vänta, säger hon.

Söker du jobb eller utbildning – kontakta oss på Trimtab på https://www.trim-tab.se/rusta-och-matcha Titta gärna på våra populära arbetsförberedande seminarier på https://www.youtube.com/channel/UCdBx7mHDfzteoRnEbwLXXRw


104 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Vi vill presentera Flipped Digital Teachers Toolkit!

Vi vill presentera Flipped Digital Teachers Toolkit! Vi är glada att kunna presentera det slutgiltiga resultatet av projektet Flipped Digital Teachers, som TrimTab har genomfört tillsammans med flera

Comments


bottom of page